top of page
terapie online

Psihoterapie Online

Descoperă beneficiul psihoterapiei online! De acum poți să faci ședințe de terapie din comfortul locuinței tale, poate chiar de pe canapeaua ta. Ședințele virtuale aduc suportul de specialitate al Psihologului Maria Gheordunescu direct la tine acasă, facilitând un dialog deschis și o relație caldă. Nu a fost niciodată mai ușor să vorbești despre ceea ce te apasă.

  • Ce este psihoterapia individuală?
    Psihoterapia individuală presupune o discuție directă între client și psihoterapeut. Aceasta se realizează într-un mediu sigur și confidențial, alături de un terapeut specializat.
  • Când apelăm la psihoterapia individuală?​
    Apelăm la psihoterapia individuală atunci când: Trecem printr-un eveniment dificil precum: separare, divorț, decesul unei persoane dragi. Avem o fobie (sau mai multe) precum: frica de zbor, frica de înălțimi, claustrofobie, etc. Avem o stare depresivă: O stare în care nimic nu ne face plăcere sau nu avem chef de nimic. Avem o stare mentală îndelungată de anxietate, atacuri de panică sau depresie. Trecem print-o perioadă în care ne simțim singuri, neputincioși sau avem asteptări prea mari de la noi. Relația noastră cu ceilalți suferă sau ne este frică de singurătate. Simțim ca nu mai facem față atâtor probleme sau nu găsim sensul vieții.​​ Viața este foarte complicată și uneori simțim că nu există rezolvări pentru problemele noastre. Suferim de insomnie (statisticile de specialitate arată ca o persoană din trei suferă de insomnie)
  • Cum mă programez?
    Vă puteți programa atât telefonic, la 0736.452.300 sau la adresa de email: psihologmg@yahoo.com. Am rugămintea să fiți punctuali. Dacă veniți prea devreme veți deranja ședința persoanei programate înaintea dumneavoastră, dacă întârziați veți pierde din timpul dumneavoastră. De asemenea, dacă locuiți în alt oraș sau altă țară, putem desfășura ședința de psihoterapie online prin Facebook Messenger, WhatsApp Video, Skype, Zoom, sau Google Meet.
  • De ce am nevoie de ședințe de terapie?
    Apelăm la psihoterapia individuală ca să: Ne cunoaştem mai bine. Aflăm ce ne face plăcere și ce ne displace. Ne simţim mai bine. Devenim mai fericiți și mai împăcați cu noi înșine. Avem relaţii mai bune cu ceilalţi. Ne placă mai mult de noi înşine. Ne descoperim atuurile. Avem mai multă încredere în propriile forțe. Luăm decizii importante de unii singuri.
  • De câte ședințe am nevoie?
    Nu există un număr universal valabil de ședințe. Unele persoane au nevoie de un număr redus de ședințe, iar altele au nevoie de un număr mai mare de ședințe pentru a putea descoperi resursele necesare depășirii obstacolelor din viața lor.
  • Ce fac dacă nu locuiesc în România?
    Nu este nici-o problemă dacă locuiți în afara țării! Am avut în trecut clienți online din Marea Britanie, Belgia, și Germania. Distanța nu este o problemă! De reținut doar că ședințele au loc după fusul orar al României.
  • Cum se vor desfășura ședințele?
    Putem desfășura ședința prin Facebook Messenger, WhatsApp Video, Skype, Zoom, sau Google Meet.
  • Cum mă programez pentru ședința online?
    Dacă sunteți din Romania, vă puteți programa atât telefonic, la 0736.452.300 sau la adresa de email: psihologmg@yahoo.com. Daca locuiți în străinătate, as prefera un email sau un mesaj pe Facebook.
  • Cum se plătesc ședințele online?
    Plata se face prin Revolut sau transfer bancar.* *Taxele de transfer prin Revolut și transfer bancar vor fi suportate de cumpărător. Astfel, cumpărătorul va plăti atât ședința cât și taxele de transfer.
  • Când pot să îmi fac o programare?
    Programările pot fi făcute de Luni până Vineri între orele 8.30 - 18.00. Cabinetul este închis în weekend sau de sărbători și apelurile nu vor fi preluate.
  • Cum îmi aleg Psihoterapeutul?
    Nu există un psihoterapeut bun sau rău, ci un psihoterapeut care este conectat cu tine, care se pliază pe nevoile tale. Astfel când privești omul din fața ta, ar fi preferabil să-ți inspire încredere, să-ți creeze un cadru de siguranță și să te inspire. Apoi tu poți afirma dacă psihoterapeutul tău că este în concordanță cu nevoile tale.
  • Pot să fac programare pentru soț/soție sau copii?
    Pe cât posibil vă rugăm să faceți programări pentru dumneavoastră, excepție fiind dacă este vorba despre un minor/dacă este copilul dumneavoastră. Dacă o persoană are nevoie de ajutor din partea unui specialist, lăsăți-o să-și asume acest lucru și să sune singură pentru a-și face programare, altfel este posibil ca în ziua și la ora stabilită să invoce tot felul de motive pentru a nu se prezenta, sau chiar dacă va veni să nu fie deschisă și cooperantă în ceea ce privește procesul terapeutic și astfel să nu îi fie de prea mare ajutor.
  • Cum mă programez?
    Vă puteți programa atât telefonic, la 0736.452.300 sau la adresa de email: psihologmg@yahoo.com. Am rugămintea să fiți punctuali. Dacă veniți prea devreme veți deranja ședința persoanei programate înaintea dumneavoastră, dacă întârziați veți pierde din timpul dumneavoastră. De asemenea, dacă locuiți în alt oraș sau altă țară, putem desfășura ședința de psihoterapie online prin Facebook Messenger, WhatsApp Video, Skype, Zoom, sau Google Meet.
  • Care este politica de confidențialitate?
    În calitate de psiholog-psihoterapeut, conform Codului Deontologic al profesiei de psiholog, păstrarea confidențialității este absolut obligatorie. Astfel, protejez negreșit confidențialitatea tuturor informațiilor adunate în timpul activităților mele profesionale fiindu-mi absolut interzisă dezvăluirea informațiilor pe care le dețin despre clienți, colegi, clienții colegilor, studenți, membrii organizațiilor, etc. Dezvăluirea de informații: Art. I.13. Psihologii pot împărtăși informațiile confidențiale cu alții numai cu consimțământul celor vizați, ori de o așa manieră încât cei vizați să nu poată fi identificați, excepție făcând situațiile justificate de reglementările legale sau circumstanțele de iminentă sau posibilă vătămare fizică sau crimă. Art. I.14. Chiar și în aceste situații, psihologii vor dezvălui doar informațiile necesare în contextul sau situația respectivă și relevante pentru scopul profesional urmărit, respectând cu excepția cazurilor prevăzute de lege, autorizarea oferită de client.
  • Mă pot programa dacă nu locuiesc in Râmnicu Vâlcea?
    Desigur! Ședințele de terapie se pot desfășura atât în cabinet cât și online. Putem desfășura ședința prin Facebook Messenger, WhatsApp Video, Skype, Zoom, sau Google Meet. Plata se face prin Revolut sau transfer bancar.
  • Ce se întâmplă în prima ședință?
    În prima ședință de psihoterapie ne cunoaștem, discutăm motivele care te-au adus la cabinet, ce e bun sau mai puțin bun în viața ta, care sunt nevoile tale, ce ai vrea să schimbi sau să îmbunătățești. De asemenea stabilim ce obiective vrei să atingi și ce efort ești dispus/ă să depui pentru a depășii situațiile mai puțin plăcute din viața ta. Totodată, confidențialitatea actului psihoterapeutic se va realiza semnând un contract în acest sens.
  • Ce este psihoterapia?
    Psihoterapia este căutată atunci când apare o stare de tristețe, o stare de teamă, o neîmplinire, o nefericire, un simptom sau atunci când cineva simte că nu mai poate continua de unul singur, având o dorinţă de schimbare. Situaţii noi de viaţă care crează discomfort psihic și fizic, care generează inadaptare, traume din trecut sau prezent, nemulțumiri legate de sine sau de performanțele profesionale, pierderea unei persoane dragi, neînțelegeri în relația de cuplu, și altele, ar putea fi motive pentru care să doreșți să te îndrepți spre cabinetul de psihologie și să ne cunoaștem. Ca psihoterapeut știu să te ascult, nu te critic, nu te evaluez, te respect. Psihoterapia promovează libertatea şi unicitatea fiecărui individ și te poate ajuta să găseşți răspuns sau să faci acele schimbări pe care nu ai reuşit până acum să le faci de unul singur. Psihoterapia este un dialog între tine și psihoterapeut, în care îți expui faptele, care vizează atât emoții, sentimente, cât și percepții.
  • Cât costă o ședință la psiholog?
    Haideți pe pagina de tarife pentru cele mai recente servicii și prețuri.
  • De câte ședințe am nevoie?
    Nu există un număr universal valabil de ședințe. Unele persoane au nevoie de un număr redus de ședințe, iar altele au nevoie de un număr mai mare de ședințe pentru a putea descoperi resursele necesare depășirii obstacolelor din viața lor.
  • Ce se întâmplă dacă nu pot veni la o ședință?
    În cazul în care nu reușiți să ajungeți la o ședință este de preferat să anunțați cu 24 de ore înainte. Astfel psihoterapeutul va putea să vă reprogrameze în timp util fără a deranja programul altor clienți. Dacă vă faceți o programare și nu veniți și nici nu anunțați în timp util, timpul pus deoparte pentru dumneavoastră nu mai poate fi folosit pentru o altă persoană. De aceea vă rog să fiți responsabil și să anunțați.
  • Cum închei ședințele?
    Încheierea procesului terapeutic trebuie să fie făcut la sugestia psihoterapeutului și de comun acord. Dacă doriți întreruperea ședintelor pentru o perioadă de timp, sau încheierea acestora mai devreme, sunteți rugat să anunțați din timp pentru a beneficia cât mai mult de pe urma procesul terapeutic parcurs. Astfel în ultima ședința vom identifica poziția în care vă aflați față de scopul propus, pașii care au fost făcuți, lecțiile care au fost învățate și ceea ce s-a schimbat în viață dumneavoastră. De asemena aveți ocazia de a oferi și de a primi un feedback constructiv. Apoi vom integra soluțiile găsite în viitorul dumneavoastră, astfel încât tot ce am parcurs împreună să fie integrat cât mai profund în planul dumneavoastră psihic. După ce s-a încheiat procesul terapeutic este benefic pentru dumneavoastră sa reveniți la cabinet pentru evaluarea stării psihice și a eficienței terapiei. Revenirea se face după o lună, trei luni, șase luni, sau un an de zile.
  • De câte ședințe avem nevoie?
    Fiecare familie este diferită în relația lor, așadar, în funcție de problemă, o familie poate avea nevoie de un număr mai mic sau mai mare de ședințe. Psihologul va evalua situația și va lucra împreună cu membrii familiei pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să se potrivească nevoilor lor. Este important să fiți deschiși și să aveți răbdare în timpul terapiei de familie, deoarece rezultatele pot fi obținute în timp, prin munca și angajamentul tuturor membrilor.
  • Ce se întâmplă la prima ședință?
    La prima ședință este important să fie prezenți toți membrii familiei. Psihoterapeutul va înteracționa cu fiecare membru, va auzi opinia fiecăruia cu privire la problema pentru care au apelat la terapie, pentru a vedea cum interacționați cu toții și ce roluri jucați în familie. Acesta va încerca să obțină perspectiva fiecărui membru al familiei pe o serie de chestiuni importante, nu doar pe problema prezentă.
  • Când apelăm la psihoterapia de familie?​
    Apelăm la acestă terapie când există: Situații conflictuale și tensiuni între membrii O conexiune slabă Dificultăți de comunicare Violență în familie Abuzuri/luptă de putere Divorț/procesul de divorț ce creează dezechilibru Decesul unui membru Probleme de disciplină și autoritate Probeleme de statut si organizare
  • Care este scopul psihoterapiei de familie?
    Scopul terapiei de familie este de a: Îmbunătăți dinamica dintre membrii familiei Slăbi acele “granițe” rigide Crea interacțiuni sănătoase între membrii familiei Aduce echilibrul familial dorit Învăța deprinderi de comunicare eficiente Găsi noi strategii de rezolvare a problemelor
  • Care este rolul psihoterapeutului?
    Rolul psihoterapeutului este de a sprijini cuplul și de a crea un moment propice dialogului, deschiderii și schimbării. Psihoterapeutul va fi neutru, imparțial, nu va lua niciodată partea unuia sau a celuilalt, nu va căuta vinovați, alianța fiind cu cuplul în întregul lui. ​ Cel mai important, psihoterapia de cuplu se desfășoară într-un spațiu neutru în care cei doi comunică dificultățile prin care trec. Psihoterapia de cuplu vă ajută să dați relației o perspetiva nouă, cea dorită de dumneavoastră.
  • Ce este psihoterapia de cuplu?
    Psihoterapia de cuplu ajută partenerii în primul rând să își identifice dificultățile, apoi să le analizeze și în final să găsească soluțiile potrivite relației lor. Psihoterapia de cuplu este o formă de psihoterapie cu participarea ambilor parteneri, punându-se accent pe comunicarea dintre cei doi și pe nevoile lor. Scopul terapiei de cuplu este de a găsi acele soluții benefice și constructive pentru o relație de lungă durată.
  • Ce technici va folosi psihoterapeutul?
    Psihoterapeutul: Va favoriza și va susține dialogul dintre parteneri bazat pe principiul comunicării nonviolente. Va susține o discuție din perspectiva experiențelor ambiilor parteneri. Va ajuta în modelarea stilurilor nepotrivite de comunicare. Va ajuta relaționarea dintre cei doi parteneri și obținerea unor stiluri de relaționare noi și eficiente. Va ajuta partenerii să își reînvie empatia unuia pentru celălalt, să redea puterea de a asculta fără a întrerupe, și de a afla noi lucruri unul despre celălalt.
  • De câte ședințe avem nevoie?
    Fiecare cuplu este diferit în relația lor, așadar, în funcție de problemă, un cuplu poate avea nevoie de un număr mai mic sau mai mare de ședințe. Psihologul va evalua situația și va lucra împreună cu partenerii cuplului pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat care să se potrivească nevoilor lor. Este important să fiți deschiși și să aveți răbdare în timpul terapiei de cuplu, deoarece rezultatele pot fi obținute în timp, prin munca și angajamentul ambilor parteneri.
  • Când apelăm la psihoterapia de cuplu?
    Apelăm la psihoterapia de cuplu atunci când: Observăm că există dificultăți în comunicare. Conflictele escaladează. Sunt certuri frecvente, gelozie, violență. Există o relație extraconjugală. Există teamă a divorțului. Unul dintre parteneri are o problemă emoțională. Există dificultăți sexuale sau în dormitor. Comportamentul unuia dintre parteneri se schimbă (dependența de alcool, droguri, jocuri de noroc, etc.) Cuplul discută despre o problemă a copilului din rolul de părinți. Există o problemă legată de ciclul vieții familiale – cuplu tânăr căsătorit fără copil, cuplu cu copil mic, cuplu cu copil adolescent, cuplu aflat în stadiul de "cuib gol." Există un stagiu de luptă de putere sau de control. Dorim să ne reinventăm relația și să aducem energia și sentimentele care au fost blocate de mult timp.

Programează-te la o ședință

Nu găsești răspunul la o întrebare? Hai pe pagina de Întrebări sau scrie-mi un email!

bottom of page